Skip to content

Resa till Languedoc

22 augusti 2009

FlygplanIdag har jag skapat en länk som heter ”Flygplatser i eller nära Languedoc”.  Tack Claes för tipset!

Där hittar du länkar till sju flygplatser som alla servar lågprisflygbolag.  Leta reda på den närmaste flygplatsen till din destination i Languedoc så kan du på flygplatsens hemsida se vilka flygbolag och vilka destinationer  som passar dig bäst.

Under den här kategorin ”Resa till Languedoc” skall jag kontinuerligt skriva om nya och billiga sätt att ta sig dit.  Du som har privatjet klarar dig utan min hjälp.  Det finns många flygbolag i området, men Ryanair är tveklöst störst.  Den enda direktförbindelsen vi har är Transavias flight från Köpenhamn till Montpellier.  För Skåne och hela södra Sverige är den utmärkt eftersom man har en bra tågservice ända från Göteborg och Kalmar direkt till Kastrup.

Andra direktflygningar är de till Marseille och Girona i Spanien.  Till Marseille kommer man från både Göteborg och Skavsta med Ryanair.  De har också direktförbindelse till Girona från Göteborg, Skavsta och Västerås.

Sen skall vi inte glömma Autozug, biltåget som går från Hamburg till Narbonne.  Du slipper hyra bil på resmålet och du tillbringar en eftermiddag och natt på tåget.  På morgonen kliver du av tåget, fräsch och pigg.  Förutom bilhyra sparar du bensinkostnad, hotellrum och vägavgifter.  De allra billigaste avgångarna går att få för 99 euro för bil och förare inklusive sängplats.  Suveränt.

Kommentera gärna om du har andra ideer och tips.

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. Ingrid Råberg permalink
  24 augusti 2009 11:14

  hej! Bra lista på flygplatser. Åker via Köpenhamn till Montpellier på torsdag. Frankrikeresenär sedan 1991. Bor i Narbonneområdet.

 2. 24 augusti 2009 14:39

  Tack. Jobbar på en lista med förbindelser mellan Sverige och Languedoc. Den senaste jag hittat går från Bromma till Bryssel och Bryssel till Montpellier. Generellt har sydsverige bättre förbindelser än t.ex. Stockholm. Men det ändrar sig nog när krisen släpper taget.

 3. 03 oktober 2009 6:19

  Jag upptäckte din blogg via ”livskvalitet som pensionär…”. Jag kommer att följa ditt tema ”Att resa till Languedoc” med stort intresse! Vi är en svensk-fransk familj som bor i Stockholm med sommarhus mitt i Pyrénéerna (Ariège). Vi har provat olika lösningar under åren, både med bil och flyg. Bil är inte favoriten men lösningen med biltåg låter väldigt intressant. Vi har flugit med Norwegian till Barcelona och Bordeaux. Vi har nu upptäckt Lufthansa som har yfsat bra priser och snabba byten i Tyskland. Vi flög till Marseille förra våren och kommer att flyga till Toulouse nästa vinter.

 4. 05 december 2011 14:45

  Vi som bor lite längre västerut i Languedoc har sett att både Brussels Air och KLM/Air France ofta är konkurrenskraftiga från Toulouse. Finns dom med på sammanställningen?

 5. 05 december 2011 14:47

  En sak till – om man använder Kayak samt Seatfinder i kombination med den nämnda länken så kan man jämföra både lågprisflyg och billiga ordinarie flyg. Ofta hittar man billigare utan ”lågpris” numera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: